Tarta cu dovlecei si piept de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2011 | 9339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece
  • 1 varf de lgt sare
  • Pt.umplutura:
  • 1 dovlecel de 500g
  • 500g piept de pui fara os
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 lg ulei masline
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri + 1 ou
  • 100g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt de oregano si busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si piept de pui:

Aluatul: Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la rece pt 30 minute.

Umplutura: Se taie dovlecelul cubulete, ceapa se taie rondele iar pieptul de pui se taie fasiute subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la incins impreuna cu pieptul de pui. Amestecam si lasam sa se caleasca pana se albeste bine de tot carnea. Se adauga dovlecelul si ceapa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc 2 minute amestecand din cand in cand. Se pune si oregano si busuiocul si se mai amesteca putin dupa care se ia de pe foc.

Aluatul se intinde in foaie si se imbraca o forma de tarta inclusiv peretii. Se inteapa aluatul cu o furculita. Se da la cuptor pt 10 minute.

Smatana se bate bine cu ouale, se adauga usturoiul taiat feliute, cascavalul ras si frunzele de cimbru taiate mai marunt. Se omogenizeaza.

Se pune amestecul de dovlecel si carne peste aluat dupa care se toarna amestecul de smatana. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 40-45 minute. Se decoreaza dupa preferinte si se serveste calduta. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane la cuptor